Direktlänk till inlägg 14 september 2008

Inte lätt o vara sig själv...

Av Olov - 14 september 2008 21:08

Har varit lite deppig och grinig här de två, tre senaste veckorna. Ska försöka förklara lite va de beror på. Vet inte om ja vet det själv men... ja jag tror ja har en förklaring.

Har aldrig haft lätt o få kompisar och jag vet inte ritkigt vad det beror på mer än att det måste ju vara mig själv. Att jag saknar någon social bit eller så. Är säkert för blyg, rädd att ta kontakt med nya människor och framförallt rädd att släppa in nya människor in i mitt liv. Varför det är så har jag inte något bra svar på. 

Men för en massa år sedan... någon gång i mitten av högstadiet blev jag så trött på mig själv. Jag ville ju också vara populär och vacker, jag ville ju också vara med de populära gänget. Ville bli accepterad och inte skrattat åt.

Det gjorde att ja mer och mer började iakta hur de mer populära uppförde sig, vad de sa, hur de klädde sig osv. Självklart försökte jag ta efter, försökte ändra på mig själv för att passa in. Kan inte säga att de gick bra direkt. Men bättre än innan. Spelade en roll som inte var jag.

Ofta fick jag återfall och "blev mig själv igen". Låste in mig på mitt rum och bara försvann in i mig själv. De är klart man blir trött på folk då man hela tiden måste försöka vara någon annan för att passa in. 


ju äldre jag blev ju svårare blev det att försöka passa in. Men räddningen kom i lumpen. Där vara alla lika, alla hade samma kläder osv. Äntligen kunde jag vara mig själv igen. Lumpentiden var helt underbar och de var första gången som jag kände mig populär och fick många kompisar. Förstod aldrig riktigt då varför. Men så här i efterhand så vet jag ju att de var för att jag var mig själv och inte spelade någon annan.


Men när jag muckade från lumpen och skulle börja söka jobb och komma in på arbetsmarknaden så började det om igen. Man har ju hört att man ska klä sig på ett speciellt sätt och uppföra sig på ett speciellt sätt för att få jobb. Man måste vara ordentlig och duktig. Gick in i en annan roll samtidigt som mina bästa vänner fick superbra jobb överallt. Själv var jag arbetslös och gick på olika kurser som arbetsförmedligen annordnade. Än en gång försökte jag vara någon annan för att passa in i arbetslivet. För att försöka få bra jobb... Mådde väldigt dåligt och självförtoendet var i botten ändå tills en kompis lyckades lura in mig på Sykes här i Sveg. 


Var livrädd till en början men det gick riktigt bra. Det tog inte lång stund innan jag hade klättrat lite inom företaget och efter några år hade jag en hyfsad lön och jobbade på ett av de bästa konton som fanns på företaget.

Men eftersom jag hade spelat någon annan som jag egentligen inte var så började jag känna mig rätt vilsen. Visste knappt vem jag var själv. Jobbet började även det att ta knäcken på mig. Började fundera mycket på vad jag ville göra här i livet och vem jag egentligen var.


Allt började gå mer och mer utför, allt blev som en stor ond cirkel och tillslut orkade jag inte med mig själv mer. Orkade inte med jobbet, orkade inte med de få vänner jag hade, orkade inte med min dåvarande flickvänn osv. Jag gick helt in i väggen. Tog tjänstledigt från jobbet i 6 månader för att försöka lista ut va i helvete ja ville göra av mitt liv. De månaderna sov jag bort och helt plötsligt stod jag där på Sykes igen.


Tillbaka på ruta ett igen. Men... räddningen kom då fick jag chansen att åka till Göteborg för att jobba. Svarade ja till det utan att ens blinka. 

Äntligen fick jag chansen att vara mig själv igen. Åkte till Götet med folk som ja aldrig hade träffat förut i mitt liv. För de var jag som ett blankt oskrivet a4-papper. Jobbade där i 6 månader och trivdes riktigt bra. Men saknade tillslut min familj o dåvarande flickvänn så jag åkte tillbaka till Sveg igen. Sa upp mig med omedelbar verkan från Sykes.


Gick hemma och drönade i nästan ett år. Grubblade fruktansvärt mycket på den tiden och mådde otroligt dåligt. Det var då jag först började inse att jag kan inte leva mitt liv som någon annan.


Jag måste börja leva mitt liv som mig. Leva mina drömmar. Accepterar inte folk att jag är den jag är kan de lika gärna dra. Tänker inte ställa mig in hos folk mer, tänker inte göra mig till för någon mer. Så sakta men säkert började jag fösöka lära känna mig själv. Det tog inte lång stund innnan ja började må lite bättre igen. Sedan sa jag till mig själv, nu ska jag ha ett jobb igen. Ett jobb där ja kan utvecklas som mig själv. Två veckor senare var det fixat.


De senaste två åren har jag konstant jobbat på att utvecklas själv. Jag har bland annat åkt helt själv till Milano, Italien fram o tillbaka i en vecka för att jobba. Det gick hur bra som helst. Att flyga själv till ett annat land var det jag fruktade mest för när jag var yngre. Har till och med tackat nej till välbetalda jobb eftersom det innebar att resa själv.


De här sista två åren har varit de bästa jag haft på många många år men också jobbiga så klart. Det tar på krafterna att jobba med sig själv.


Men nu de sista två, tre veckorna har allt bara känns jobbigt igen. Börjar komma ihåg varför jag valde att försöka vara någon annan där när ja gick i 8:an där på södra skolan. Folk tisslar och tasslar bakom ryggen, folk skrattar och snackar skit när man inte är med själv. Folk tycker säkert att man gör konstiga saker, tar konstiga beslut och är allmänt konstig. Men jag är ju bara mig själv. Jag går min egen väg.


Även om det känns jobbigt nu så tänker ja inte ge upp den här gången. Istället för att borra ner huvudet i kudden och krama min nalle om kvällarna kommer jag hugga ifrån. Tänker inte ta skit! Tänker leva mina drömmar sedan får folk säga va de vill. 


Elaka människor har redan tagit halva mitt liv ifrån mig, de ska inte få ta resten av mitt liv också.


Självförtroende är lätt att rasera men svårt att bygga upp.


... De finns för få snälla människor  
ANNONS
 
Syster Yster

Syster Yster

14 september 2008 23:37

Usch, det där fick mig att fälla några igenkännande tårar. Vet precis hur det där är, och det är därför jag är så glad att jag bor där jag bor. Ok, är fortfarande skitsvårt att träffa nytt folk men lättare att krypa ur det skyddande skalet. Här är alla så olika och en del otroligt konstiga, att ingen bryr sig ändå. Men det är ändå otroligt jobbigt att stå där och känna sig naken och säga: det här är jag, take it or leave it.

Jag tror på dig och vet att det bor en underbar människa i dig som bara väntar på att visa vad han går för!

http://www.dinturiel.se

 
Danskjävlen

Danskjävlen

14 september 2008 23:47

Ja du, det der kan man jo kende igen, har selv været på den måde (nok derfor jeg har boet så mange steder og arbejdet så mange forskellige steder), det begyndte dog at ændre sig så småt da jeg mødte din søster ;)

Første skridt på vejen ud er at komme på at man rent faktisk prøver på at være en anden end man er, resten kommer stille og roligt :)

Har ingen tvivl om at du nok skal nå frem til enden af rejsen en dag.

http://www.fjordboge.dk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olov - 4 januari 2010 00:07

Ja eftersom 2009 är över så kan man blicka bakåt till ett ganska intetsägande år med mer bu än bä.  2009 var som en transportsträcka till 2010 så jag hoppas kommande år blir bättre.   Topp 2009 1. Coldplay - Stockholms stadion. Grymt bra kons...

Av Olov - 22 september 2009 21:25

Undrar lite vad som händer med kroppen just nu. Har noll energi och känns som jag har träningsvärk (vilken är typ omöjligt). Känns jäkla segt iaf när man har så mycket som borde göras men inte orkar något.   Eller också har jag rört på mig allt...

Av Olov - 30 juli 2009 00:25

Snart bara en vecka kvar till semester. De ska bli så otroligt skönt. Känns som man får dra ett ganska stort lass på jobbet nu i 5-6 veckor då de övriga har semester. Men de går... bra faktiskt :)   The Kooks - Sway   ...

Av Olov - 27 juli 2009 00:45

Tänk att de ska va så svårt att lägga sig i tid. Var på väg till sängen men så kurrade magen till ordenligt.   Hård vecka väntar så de är väl lika bra att bita i det sura gå-och-sova-själv-äpplet.   I'm tired of using technology I need you righ...

Av Olov - 25 juli 2009 01:09

Varit galet mycket jobb sista tiden men på något sätt går det bra. Trivs bra på jobbet och har kul för det mesta.   Jobbade till 23.00 idag och sitter här med rätt bra puls och har lite svårt att varva ner. Letar lite ny musik på YouTube. Hittat ett...

Presentation

Omröstning

Dags att byta presentationsbild?
 Ja
 Nej
 Hjälper inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ stenerolov med Blogkeen
Följ stenerolov med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se